Tutvustus

Esimene küsimus on, et miks Zeus, eks?

Vastus on, et minu rännakutel Iisraeli on kokad pannud mulle selle hüüdnime saades inspiratsiooni mu perenimest. Et siis Zeus - suur ja tugev, kelle nõrkus ja armastus on juudi toit. 

Oman koka kutsekvalifikatsiooni ja koostöö kogemusi paljude Eesti tippkokkadega. Kulinaarseid õpinguid ja rännakuid olen võtnud ja võtan ette lisaks Eestile ka Iisraelis. Pean juudi ja Lähis-Ida köögi tutvustamist oma missiooniks. Teen tööd selle nimel, et järjest rohkem kokki ja toiduhuvilisi oleks selle piirkonna hõrgutistega tuttavad.

Oma teadmisi lihvisin isikuteeninduse valdkonnas Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkoolis EHTE ja Ettevõtluskõrgkoolis Mainor. Lõpetasin korraga kaks eriala - hotellimajanduse ja toitlustusteenuste korralduse. Eelnevalt olen õppinud TTÜ-s rahvusvahelist ärikorraldust ja Audenteses ärijuhtimist.

Lisaks kulinaariale olen tegelenud juhtimise ning sealhulgas ka koolitustega suurfirmades. Suhtlen vabalt eesti, inglise ja vene keeles. Saan aru soome, saksa ja poola keelest ning õpin aktiivselt heebrea keelt.

Olen esimese eestikeelse juudi kokaraamatu "Juudi köök" autor. 

Võta minuga ühendust!
Salmen Šois