Neljale kuni kuuele sööjale

Koostisosad:
350ml piima
5 spl maisitärklist
½ spl roosivett (roosi kroonlehtedega maitsestatud vesi)
100ml 30% rõõskkoort
50g suhkrut
Serveerimiseks purustatud mandleid, pistaatsiapähkleid ja maasikasiirupit või -püreed

Valmistamine:

Vala 50ml piima kaussi, lisa maisitärklis ja roosivesi. Sega niikaua, kui tekib ühtlane segu.
Pane rõõskkoor, suhkur ja ülejäänud piim potti ning tõsta keema. Alanda kuumust, lisa maisijahusegu ning keeda 2-3 minutit, kuni vedelik pakseneb. Vala segu serveerimiskaussidesse ja jahuta toatemperatuurini. Seejärel pane külmikusse jahtuma vähemalt 4 tunniks või üleöö.

Serveerimisel nirista peale maasikasiirup või -püree ja raputa peale pähklid.